Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Bir tapu davasında davacı avukatı duruşmaya gelmemiş davalı yaşlı adam gelmişti.
Hâkim, duruşma tutanağını yazdırmaya başladı:
“Belirli gün ve saatte celse açıldı. Davacı vekilinin gelmediği, davalının geldiği görüldü. Açık olarak duruşmaya devam olundu”
Sonra hâkim, yaşlı adama bakıp sordu. “Davacı vekili gelmemiş. Davayı takip edecek misin?”
Yaşlı adam,“Biz buraya dava için geldik, takip edip bitirelim, tabi” dedi.
Hâkim izah etti. “Amca takip etmezseniz dosyanın işlemden kaldırılmasına karar vereceğim. Davacı üç ay içinde davayı yenilemezse dava açılmamış sayılacak. Yani dava düşecek.”
Yaşlı adam, “Dava nasıl düşer hâkim bey! Geldik işte buraya, davayı düşürmeden müşürmeden sapasağlam bitirsen de gitsek” dedi.
Hâkim yaşlı adamın aleyhinde olan bu davayı takip etmesinin doğru olmadığını biliyor ancak sadece hukuksal durumu açıklamakla yetiniyordu. Dosyayı tekrar eline aldı “Bak amca! Bu dosyayı takip edersen, hep buraya gelip gideceksin ve masrafların olacak. Takip etmezsen dava düşecek” dedi. Dosyayı masanın önüne doğru atınca, dosya masadan düştü.Yaşlı adam gayri ihtiyari, “dosya düştü hâkim bey” dedi.
Hakim, “evet” dedi, “dosya düştü, eğer keşif parası, bilirkişi parası, tebligat parası yatırırsan o dosya masanın üstüne çıkacak yoksa düştüğü yerde kalacak” dedi.
Yaşlı adam, “Ha şimdi anladım hâkim bey. O dosya düştüğü yerden kalkamaz, masa yüzü de göremez inşallah, düşen dosyayı takip etmiyorum” deyip ayrıldı.

Yorum Yapabilmek için Siteye Kayıt olmanız gereklidir.

Siteye Kayıt için Tıklayınız.